SFBK

Historia

Sottungsby FBK on perustettu 31.7.1921 silloisen Helsingin maalaiskunnan Sotungin kylään. Nykyisin kunta tunnetaan Vantaan kaupunkina. Palokunnan ensimmäinen vaja valmistui 20-luvulla ja seuraava asema 50-luvulla. Se laajennettiin 70-luvulla, jolloin saatiin asianmukaiset peseytymistilat ja talonmiehen asunto suurennettua noin 80 neliön kokoiseksi. Nykyinen asema otettiin käyttöön 2006 vuoden alussa. Siinä on kolme autotallipaikkaa. Asema on samassa pihapiirissä kuin 1950-luvulla valmistunut.

Ensimmäiset 30 toimintavuotta palokunta tuli toimeen ilman omia ajoneuvoja. Kyläläiset auttoivat hevosillaan ja vetivät sammutuskaluston perille hevoskärryillään. Myöhemmin käytettiin myös kyläläisten kuorma-autoja.

Ensimmäinen oma auto hankittiin 50-luvulla ja vuosina 62-91 oli käytössä kunnan omistama Fargo D500 -sammutusauto. Nyt sammutusautona on maastokelpoinen Unimog-sammutusauto. Palokunnan toiminta-alue on perinteisesti ollut koko Vantaan kaupungin alue. Nykyisin palokunnalla on sopimus Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa.

Kulkuri

Fargon ja Kulkuri motoriruisku harjoituksesissa.

Harjoitus

Harjoitus.

Padasjoki nuorten leirillä

Padasjoki nuorten leirillä.