SFBK

Asemat

Museilidret


Palokunnalla on kolme omaa asemaa. Päivittäisessä toiminnassa olevat kaksi asemaa sijaitsevat samalla tontilla, joka tunnetaan "Palokunnanmäki"-nimellä. Uusin asema valmistui joulukuussa 2005 ja samassa pihapiirissä on asema 1950 -luvulta. Palokunnan ensimmäinen asema, joka valmistui 1920-luvun lopulla sijaitsee noin 100 metriä Palokunnanmäeltä. Vanhaa asemaa säilytetään museokäyttöä varten.

Uusi asema

Nya stationen


Palokunnan uusin asema rakennettiin vanhan aseman viereen vuosina 2004 - 2005. Kolmen autopaikan asema otettiin käyttöön tammikuussa 2006. Asemassa on nykyinen sammutusauto Unimog ja sen peräkärry, jossa on palokunnan mönkijä. Aseman runko on koottu Plania-talon puuelementeistä. Aseman koko on noin 110 neliömetriä. Pohjoispäässä on pieni harjoitustorni. Asemassa on vesikiertoinen lattialämmitys ja veden lämmittää sama kattila kuin vanhaa asemaa.

Vanha asema

Gamla stationen


Palokunnan vanha asema 1950-luvulta on vielä päivittäisessä käytössä. Rakennuksessa on yksi tallitila Fargo-museoautolle, yksi talli varusteille ja yhdestä on sisustettu kuntoilutila. Rakennuksessa on lisäksi talonmiehen asunto, sauna, pesuhuone ja pukuhuone. Toisessa kerroksessa on kerhotila ja sen yhteydessä pieni keittiö. Talon lämmityksestä huolehtii vesikiertoinen öljylämmitys. Kattilaa voidaan lämmittää myös puilla. Talossa on peltikatto. Siipi jossa on talonmiehen asunnon laajennus ja saunaosasto valmistui 1970-luvulla.

Museoasema

Lidret på väg


Palokunnan ensimmäinen asema rakennettiin 1920-luvun lopulla keskelle kylää. Oltuaan melko pitkään yksityisen omistuksessa palokunta sai aseman haltuunsa taas 1990-luvulla ja sen jälkeen se kunnostettiin. Paloasema oli kuitenkin vuokramaalla, eikä maan omistaja suostunut jatkamaan vuokrasopimusta, jonka johdosta asema siirrettiin 2001 nykyiselle paikalle. Palokunta sai vuokrata nykyisen maapohjan Vantaan kaupungilta Mäntykummuntieltä - vain noin 100 metriä nykyiseltä asemalta. Museoasemaa käytetään pääasiassa museokaluston säilytykseen. Tilassa on myös järjestetty yleisötilaisuuksia.