SOTTUNGSBY FBK

Sottungsby FBK on Vantaalla sijaitseva vapaaehtoinen palokunta, joka perustettiin vuonna 1921 suojelemaan kyläläisiä tulipalon vaaroilta. Palokunta toimii pääasiassa pelastuslaitoksen tukiorganisaationa.

Sottungsby FBK on Vantaalla sijaitseva vapaaehtoinen palokunta, joka on alun perin perustettu suojelemaan kyläläisiä tulipalon vaaroilta. Palokunta toimii pääasiassa pelastuslaitoksen tukiorganisaationa. Palokunnalla on keskimäärin noin 10-20 hälytystä vuodessa.

Palokuntalaiset osallistuvat toimintaan täysin vapaaehtoisesti, eivätkä saa työstään korvausta. Palokunnan virallinen kieli on ruotsi, mutta toiminta on kaksikielistä. Sottungsby FBK perustettiin 31.7.1921 silloisessa Helsingin maalaiskunnassa. Nykyään kunta tunnetaan Vantaan kaupunkina.

Ensimmäiset 30 toimintavuotta palokunta tuli toimeen ilman omia ajoneuvoja. Kyläläiset auttoivat hevosillaan ja vetivät sammutuskaluston perille hevoskärryillään. Myöhemmin käytettiin myös kyläläisten kuorma-autoja. Ensimmäinen oma paloauto hankittiin 1950-luvulla. Nykyään palokunnalla on nykyaikainen kalusto. Sottungsby FBK:ssa on hälytysosaston lisäksi naisosasto ja nuoriso-osasto.

Meillä on harjoituksia asemalla!

Hälytysosasto
maanantaisin 18:00-20:30

Nuoriso-osasto
keskiviikkoisin 17:00-18:30 17:00-18:30

Osastomme

Hälytysosasto

Hälytysosasto vastaa operatiivisesta toiminnasta ja siihen kuuluu 20 aktiivista sammutusmiestä, jotka on koulutettu erilaisiin hälytystehtäviin. Nämä ovat pääasiassa jälkisammutustehtäviä ja esimerkiksi myrskytuhojen raivausta.

Palokunta on erikoistunut pelastus- ja palontorjuntatehtäviin vaikeassa maastossa ja siksi miehistö hälytetään kesällä mm. maasto- ja metsäpaloihin.

Naisosasto

Naisosaston tehtävänä on tukea palokunnan toimintaa. Naiset huolehtivat tarjoilusta erilaisissa tilaisuuksissa ja heillä on valmius huolehtia ruuasta ja juomasta suuronnettomuuksien tai tulipalojen sattuessa.

Naisosastolla on mukana lähes 10 aktiivista jäsentä.

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto on tarkoitettu 10-17-vuotiaille nuorille. Koulutuksen tarkoituksena on kouluttaa ja kasvattaa nuoria vastuullisiksi ihmisiksi, jotka täytettyään 18 vuotta tulevat mukaan hälytysosaston toimintaan.

Nuoret kokoontuvat kerran viikossa harjoituksiin ja osallistuvat kilpailuihin ja leireille.

Meille on helppo löytää!

SOTTUNGSBY FBK FACEBOOKISSA

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Sottungsby FBK - Asema 37
723
Sottungsby FBK - Asema 37

Sottungsby FBK - Asema 37

Sottungsby FBK on Keski-Uudenmaan Pelastuslaitoksen sopimuspalokunta Itä-Vantaalla, Sotungin kylässä.

Yhteistyö ja harjoitukset muiden sopimuspalokuntien kanssa on aina avartavaa ja parantaa yhteistoimintaa. Tällä kertaa Asolan VPK ry oli kanssamme yhteistreeneissä. 🚒💪 ... See MoreSee Less

2 weeks ago

Tänään osallistuimme perinteiseen Ekenäs FBK järjestämään vanhojen paloautojen tapahtumaan Tammisaaressa. Tänä vuonna olimme ainoita Vantaan alueelta ja tällä kertaa osallistuimme vain toisella meidän aseman ”vanhoista paloautoista”. Mukana tapahtumassa oli myös aivan uutta kalustoa Helsingin pelastuskoulusta. Onneksi sää suosi tapahtuman ajan…🚒☀️ ... See MoreSee Less

Tänään osallistuimme perinteiseen Ekenäs FBK järjestämään vanhojen paloautojen tapahtumaan Tammisaaressa. Tänä vuonna olimme ainoita Vantaan alueelta ja tällä kertaa osallistuimme vain toisella meidän aseman ”vanhoista paloautoista”. Mukana tapahtumassa oli myös aivan uutta kalustoa Helsingin pelastuskoulusta. Onneksi sää suosi tapahtuman ajan…🚒☀️Image attachmentImage attachment+3Image attachment

2 CommentComment on Facebook

Ni är alltid lika välkomna till vår vackra stad👍

4 weeks ago

Sottungsby FBK vill önska er alla en riktigt glad midsommar!
Sottungsby FBK haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää juhannusta! ☀️😎
... See MoreSee Less

Sottungsby FBK vill önska er alla en riktigt glad midsommar!
Sottungsby FBK haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää juhannusta! ☀️😎Image attachmentImage attachment

1 CommentComment on Facebook

Tack det samma åt er 🙂

Load more